Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na świątecznym stole.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 933
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 933
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, posypać cukrem waniliowym, cynamonem, wymieszać i odłożyć na chwilę. W międzyczasie obrać marchewkę, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe razem połączyć i zarobić ciasto. Stolnice posypać mąką, rozwałkować ciasto, ciąć w kwadraty o bokach 6x6cm, kłaść przygotowane ósemki jabłek i dokładnie sklejać ciasteczka po przekątnej. Następnie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem i podawać na świąteczny stół. SMACZNEGO.