Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na świątecznym stole.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, posypać cukrem waniliowym, cynamonem, wymieszać i odłożyć na chwilę. W międzyczasie obrać marchewkę, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe razem połączyć i zarobić ciasto. Stolnice posypać mąką, rozwałkować ciasto, ciąć w kwadraty o bokach 6x6cm, kłaść przygotowane ósemki jabłek i dokładnie sklejać ciasteczka po przekątnej. Następnie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem i podawać na świąteczny stół. SMACZNEGO.