Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na świątecznym stole.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, posypać cukrem waniliowym, cynamonem, wymieszać i odłożyć na chwilę. W międzyczasie obrać marchewkę, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe razem połączyć i zarobić ciasto. Stolnice posypać mąką, rozwałkować ciasto, ciąć w kwadraty o bokach 6x6cm, kłaść przygotowane ósemki jabłek i dokładnie sklejać ciasteczka po przekątnej. Następnie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem i podawać na świąteczny stół. SMACZNEGO.