Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na świątecznym stole.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 143
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 143
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, posypać cukrem waniliowym, cynamonem, wymieszać i odłożyć na chwilę. W międzyczasie obrać marchewkę, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe razem połączyć i zarobić ciasto. Stolnice posypać mąką, rozwałkować ciasto, ciąć w kwadraty o bokach 6x6cm, kłaść przygotowane ósemki jabłek i dokładnie sklejać ciasteczka po przekątnej. Następnie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem i podawać na świąteczny stół. SMACZNEGO.