Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na świątecznym stole.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12036
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12036
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, posypać cukrem waniliowym, cynamonem, wymieszać i odłożyć na chwilę. W międzyczasie obrać marchewkę, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe razem połączyć i zarobić ciasto. Stolnice posypać mąką, rozwałkować ciasto, ciąć w kwadraty o bokach 6x6cm, kłaść przygotowane ósemki jabłek i dokładnie sklejać ciasteczka po przekątnej. Następnie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem i podawać na świąteczny stół. SMACZNEGO.