Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, kruche, marchewkowe ciasteczka nadziane kwaskową marmoladą lub powidłami, polecam ;-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać pokrojone w plasterki masło lub margarynę, startą na drobnych oczkach marchewkę i cukier puder, zagnieść elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce ok. 45 - 60 min. Na podsypanym solidnie mąką stole rozwałkować ciasto (u mnie dwie parte) na grubośc ok. 3-5mm. Wycinać kółka lub prostokaty. Na środek kółek lub na krótszy brzeg prostokątów wykładać powidła lub marmoladę i kółka zlepiać jak pierogi, natomiast prostokąty rolować.
Ciasteczka wykładac na blache wyłożoną papierem do pieczenia (mini roladki złączeniem w dół).
Piec w temp. 190 stopni ok. 25-30 min, do zrumienienia
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)