Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach, domowe ciasteczka maślane.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44623
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182020
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 209
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44623
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182020
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 209
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Ucieraj masło z cukrem. Dodaj jajko. Następnie powoli dodawaj przesianą mąkę i pozostałe sypkie składniki. Posiekaj drobno czekoladę i dodaj na końcu wraz z suszonymi owocami, jeśli masz ochotę. Formuj małe kulki. Rozłóż je na blaszce i delikatnie rozgnieć dłonią do odpowiedniego kształtu. Ciasteczka powinny być gotowe po 12 minutach. Zaglądaj do nich czasem, by się nie przypaliły. Uwaga: Im ciemniejsze, tym twardsze, ale 12 minut to minimum.