Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach, domowe ciasteczka maślane.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12897
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12897
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4645
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Ucieraj masło z cukrem. Dodaj jajko. Następnie powoli dodawaj przesianą mąkę i pozostałe sypkie składniki. Posiekaj drobno czekoladę i dodaj na końcu wraz z suszonymi owocami, jeśli masz ochotę. Formuj małe kulki. Rozłóż je na blaszce i delikatnie rozgnieć dłonią do odpowiedniego kształtu. Ciasteczka powinny być gotowe po 12 minutach. Zaglądaj do nich czasem, by się nie przypaliły. Uwaga: Im ciemniejsze, tym twardsze, ale 12 minut to minimum.