Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszne, kruchutkie ciasteczka maślane. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe i przyjemne :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 737
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1523
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6054
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8910
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 737
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1523
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6054
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8910
Składniki
Do miski wrzucam pokrojone w kostkę masło, przesiewam mąkę i cukier puder, wbijam jajko, dodaję sól i aromat waniliowy. Mieszam hakiem robota, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Następnie zagniatam je w kulę, zawijam w torebkę foliową i na godzinę chowam do lodówki.
Po tym czasie dzielę ciasto na 4 części i kolejno rozwałkowuje je na blacie delikatnie oprószonym mąką. Wycinam kształty – u mnie są to duże, okrągłe placuszki, które potem będą świetną bazą do lukrowania i zdobienia. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!!!