Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszne, kruchutkie ciasteczka maślane. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe i przyjemne :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4388
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11924
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4388
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11924
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Do miski wrzucam pokrojone w kostkę masło, przesiewam mąkę i cukier puder, wbijam jajko, dodaję sól i aromat waniliowy. Mieszam hakiem robota, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Następnie zagniatam je w kulę, zawijam w torebkę foliową i na godzinę chowam do lodówki.
Po tym czasie dzielę ciasto na 4 części i kolejno rozwałkowuje je na blacie delikatnie oprószonym mąką. Wycinam kształty – u mnie są to duże, okrągłe placuszki, które potem będą świetną bazą do lukrowania i zdobienia. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!!!