Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka maślane. Proste i błyskawiczne do przygotowania, wręcz idealne na dziecięcą zachciankę.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11116
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13351
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5110
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11116
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13351
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5110
Składniki
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze lub szybko siekamy i zagniatamy do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Następnie formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i chodzimy przez godzinę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 °C. Z ciasta odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce. Za pomocą widelca delikatnie spłaszczamy, aby uzyskać charakterystyczny wzór. Pieczemy przez 15 minut, aż się delikatnie zarumienią. Ciasteczka przechowujemy szczelnie zamknięte w metalowej puszce do paru dni. Smacznego.