Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Składniki
Masło i cukier oraz cukier z wanilia ucieramy w misce, dodajemy po jednym jajku i wszystko dokładnie wyrabiamy. Do wyrobionej masy dodajemy przesianą mąkę i sól. Wszystkie składniki mieszamy i dokładnie wyrabiamy drewniana łyżką aż do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość ok 3 milimetrów i wycinamy foremką ciasteczka. Gotowe ciasteczka układamy na blachę wyłożone pergaminem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-15 minut, aż ciasteczka się zarumienią