Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na maślane ciasteczka. Pyszne, proste, a co najważniejsze, po upieczeniu zachowują formę i nie,, rozpływają się" . Ciastka dekorujemy lukrem, rozpuszczoną czekoladą lub cukrowymi pisakami według uznania.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 615
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20128
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 474
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 615
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20128
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 474
Składniki
Miękkie masło zagnieść z cukrem, solą, mąką i jajkami na gładkie ciasto. Najlepiej za pomocą miksera. Uformować z ciasta kulę, trochę spłaszczyć i zawinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać foremkami dowolne wzory.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka kłaść na formę i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni( termoobieg 160) około 10-12 minut. Ostudzone ciastka można udekorować lukrem, czekoladą lub kolorowymi pisakami.