Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na maślane ciasteczka. Pyszne, proste, a co najważniejsze, po upieczeniu zachowują formę i nie,, rozpływają się" . Ciastka dekorujemy lukrem, rozpuszczoną czekoladą lub cukrowymi pisakami według uznania.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 131
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6926
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 280
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 517
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 131
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6926
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 280
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 517
Składniki
Miękkie masło zagnieść z cukrem, solą, mąką i jajkami na gładkie ciasto. Najlepiej za pomocą miksera. Uformować z ciasta kulę, trochę spłaszczyć i zawinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wycinać foremkami dowolne wzory.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka kłaść na formę i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni( termoobieg 160) około 10-12 minut. Ostudzone ciastka można udekorować lukrem, czekoladą lub kolorowymi pisakami.