Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani jeszcze zdążycie jutro upiec pyszne kruche ciasteczka na świąteczny stół. Ciasteczka wyszły pyszne, maślane rozpływające się w ustach
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
.Masło z cukrem pudrem ucieramy na jednolitą puszystą masę, dodajemy po żółtka , jajko i armat waniliowy, Pod koniec dodajemy mąkę. 2.Ciasto schładzamy w lodówce 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm następnie wycinamy dowolne kształty ciasteczek. 3. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 12 minut 4. Lukier. Do miski wlewamy białka, dodajemy cukier puder. Ucieramy na wolnych obrotach około 1 minut pod koniec ucierania dodajemy sok z cytryny. Mieszamy W zależności jaki chcemy uzyskać kolor lukru dodajemy barwnik np. czerwony. 5. Ciasteczka dekorujemy lukrem według uznania.