Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani jeszcze zdążycie jutro upiec pyszne kruche ciasteczka na świąteczny stół. Ciasteczka wyszły pyszne, maślane rozpływające się w ustach
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 279
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21600
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 279
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21600
Składniki
.Masło z cukrem pudrem ucieramy na jednolitą puszystą masę, dodajemy po żółtka , jajko i armat waniliowy, Pod koniec dodajemy mąkę. 2.Ciasto schładzamy w lodówce 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm następnie wycinamy dowolne kształty ciasteczek. 3. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 12 minut 4. Lukier. Do miski wlewamy białka, dodajemy cukier puder. Ucieramy na wolnych obrotach około 1 minut pod koniec ucierania dodajemy sok z cytryny. Mieszamy W zależności jaki chcemy uzyskać kolor lukru dodajemy barwnik np. czerwony. 5. Ciasteczka dekorujemy lukrem według uznania.