Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 97
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1273
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15523
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 97
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1273
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15523
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto. Dodaj rodzynki i zagnieść elastyczne ciasto.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczkę, lekko spłaszcz, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka. Piekarnik nagrzej do 180 st. i piec ciasteczka około 15 minut do złotego koloru.
Po upieczeniu przechowuj ciasteczka w szklanym lub metalowym opakowaniu.