Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3904
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19840
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2982
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4144
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3904
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19840
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2982
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4144
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto. Dodaj rodzynki i zagnieść elastyczne ciasto.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczkę, lekko spłaszcz, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka. Piekarnik nagrzej do 180 st. i piec ciasteczka około 15 minut do złotego koloru.
Po upieczeniu przechowuj ciasteczka w szklanym lub metalowym opakowaniu.