Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8176
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2798
Polecam.
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 418
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8176
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2798
Polecam.
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto. Dodaj rodzynki i zagnieść elastyczne ciasto.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczkę, lekko spłaszcz, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka. Piekarnik nagrzej do 180 st. i piec ciasteczka około 15 minut do złotego koloru.
Po upieczeniu przechowuj ciasteczka w szklanym lub metalowym opakowaniu.