Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto. Dodaj rodzynki i zagnieść elastyczne ciasto.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczkę, lekko spłaszcz, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka. Piekarnik nagrzej do 180 st. i piec ciasteczka około 15 minut do złotego koloru.
Po upieczeniu przechowuj ciasteczka w szklanym lub metalowym opakowaniu.