Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasteczka z marmoladą, którym nie sposób się oprzeć. Sam sposób przygotowania jest banalnie prosty. Wystarczy wsypać do miski wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Następnie z wyrobionego ciasta uformować kulki, rozgnieść je delikatnie dłonią i palcem zrobić wgłębienia w kształcie serca. Na koniec serduszka wystarczy uzupełnić marmoladą, a gotowe ciasteczka wstawić do piekarnika na 15 minut i upiec na rumiany kolor. Ciasteczka maślane z marmoladą zachowują świeżość nawet do 2 tygodni, ale gwarantujemy, że o wiele szybciej znikną z talerza.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1087
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1087
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Do miski przełóż masło, dodaj mąkę, skrobię ziemniaczaną, cukier puder, szczyptę soli i żółtko jaja. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Odrywaj po kawałku ciasta i formuj równej wielkości kulki. Każdą z nich spłaszcz dłonią i zrób palcem wgłębienia w kształcie serca.
Do każdego serduszka nałóż po łyżeczce nadzienia.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni (grzałka góra-dół). Ciasteczka przełóż na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia.
Maślane ciasteczka z marmoladą piecz przez około 15 minut (do delikatnego zrumienienia).