Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne migdałowe ciasteczka przekładane masą marcepanową.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i odłożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto zagnieść i rozwałkować na cienki placek na posypanej mąką stolnicy. Wyciąć parzystą liczbę gwiazdek (ok. 50-60 sztuk).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać gwiazdki i piec ok. 10 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Składniki masy zagnieść i rozwałkować cienko między dwoma kawałkami folii spożywczej. Wyciąć 25-30 gwiazdek.
Galaretkę podgrzać na małym ogniu, następnie posmarować nią połowę upieczonych gwiazdek. Na galaretce położyć marcepanowe gwiazdki. Przykryć pozostałymi gwiazdkami z ciasta i lekko docisnąć. Wierzch ciastek ozdobić pisakami cukrowymi. Pozostawić do zastygnięcia. Smacznego :)