Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe,kruche ciasteczka do kawki lub herbatki:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 198
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2224
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4275
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 198
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2224
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4275
Składniki
Mąkę mieszamy ze zmielonymi migdałami i siekamy z masłem.Dodajemy cukier puder i żółtka.Mieszamy i wyrabiamy ciasto,które następnie wstawiamy owinięte w folię do lodówki na ok godzinę.
Ze schłodzonego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko każą kulkę rozpłaszczamy dekorując ją połówką migdała.
Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy do delikatnego zrumienienia,ok 20-30 min