Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe,kruche ciasteczka do kawki lub herbatki:)
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7674
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2698
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71205
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7674
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2698
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71205
Składniki
Mąkę mieszamy ze zmielonymi migdałami i siekamy z masłem.Dodajemy cukier puder i żółtka.Mieszamy i wyrabiamy ciasto,które następnie wstawiamy owinięte w folię do lodówki na ok godzinę.
Ze schłodzonego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko każą kulkę rozpłaszczamy dekorując ją połówką migdała.
Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy do delikatnego zrumienienia,ok 20-30 min