Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe,kruche ciasteczka do kawki lub herbatki:)
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 100
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1193
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 9
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 100
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1193
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 9
Składniki
Mąkę mieszamy ze zmielonymi migdałami i siekamy z masłem.Dodajemy cukier puder i żółtka.Mieszamy i wyrabiamy ciasto,które następnie wstawiamy owinięte w folię do lodówki na ok godzinę.
Ze schłodzonego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko każą kulkę rozpłaszczamy dekorując ją połówką migdała.
Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy do delikatnego zrumienienia,ok 20-30 min