Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastkla migdałowe z orzechem włoskim w środku obtoczone w cukrze pudrze.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 15
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 233
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 15
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 233
Składniki
Suche składniki umieszczamy w misce. Wbijamy 2 jaja, dodajemy aromat migdałowy i łyżką mieszamy całość do połączenia się wszystkich składników (pod koniec zagnieść ręką). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Do miseczki wsypujemy cukier puder. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze. W środek każdej kulki wciskamy migdał lub kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy 20 minut w 175 stopniach C.