Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastkla migdałowe z orzechem włoskim w środku obtoczone w cukrze pudrze.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 19
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 255
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 171
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 19
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 255
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 171
Składniki
Suche składniki umieszczamy w misce. Wbijamy 2 jaja, dodajemy aromat migdałowy i łyżką mieszamy całość do połączenia się wszystkich składników (pod koniec zagnieść ręką). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Do miseczki wsypujemy cukier puder. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze. W środek każdej kulki wciskamy migdał lub kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy 20 minut w 175 stopniach C.