Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastkla migdałowe z orzechem włoskim w środku obtoczone w cukrze pudrze.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6614
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4539
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326992
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6614
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4539
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326992
Składniki
Suche składniki umieszczamy w misce. Wbijamy 2 jaja, dodajemy aromat migdałowy i łyżką mieszamy całość do połączenia się wszystkich składników (pod koniec zagnieść ręką). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Do miseczki wsypujemy cukier puder. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze. W środek każdej kulki wciskamy migdał lub kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy 20 minut w 175 stopniach C.