Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka milionera lub ciasto milionera to bardzo ale to bardzo słodki i przepyszny deser. Miłośnicy karmelu i czekolady na pewno będą zadowoleni.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Wykonanie: 1.Blaszkę 23cm x 28cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2.Składniki na ciasto szybko zagnieść i wyłożyć na blaszkę. 3.Piec w temp.180°C około 25 minut do lekkiego zrumienienia ciasta. 4.Masło i cukier na masę karmelową podgrzewać w rondelku na wolnym ogniu często mieszając. Dodać mleko prosto z puszki i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut, aż do zgęstnienia i lekkiego zbrązowienia masy. 5.Gorącą masę karmelową wylać na wcześniej upieczony spód, wyrównać i odstawić do stężenia. 6.W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Odstawić w chłodne miejsce aby czekolada stężała. 7.Kroić na małe kwadraty.