Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche . rozpływające się ciasteczka w sam raz do kawy. Szybkie do zrobienia dla niespodziewanych gości.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 57
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8635
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 57
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8635
Składniki
Masło ucieram z cukrem pudrem i jajkiem. Dodaję miód , proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko razem miksuję ok. 5 minut.
Ciasto powinno być dosyć gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Wkładam ciasto do woreczka foliowego , odcinam róg i wyciskam ciasto na blachę .U mnie wyglądały jak kopytka.
Piekę ok. 15 minut w tem. 170 stopni. Ciasteczka się trochę 'rozleją' więc musi być między nimi odstęp.
Czekoladę rozpuszczem z mlekiem i kiedy ciasteczka ostygną smaruję je lub zamaczam.Czekam aż czekolada ostygnie i układam ciasteczka na talerz , aby się nie posklejały.