Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka muszelki są puszyste, kruche i świetnie smakują samodzielnie oraz po posypaniu cukrem pudrem. Do ich wykonania przydatna będzie specjalna foremka, która nada kształt. Możesz też przełożyć masę do rękawa i zrobić dowolnie wyglądające ciasteczka.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 933
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 933
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Oddziel białka od żółtek i wraz ze szczyptą soli zacznij miksować na wysokich obrotach. Kiedy zrobią się gęste, partiami dodawaj cukier i ubijaj dalej aż zrobi się lśniąca, biała, sztywna piana. Zmniejsz obroty miksowania i dodaj żółtka. Krótko zmiksuj.
Mąkę przesiej, dodaj do przygotowanej masy. Dołóż też masło (jeśli nie jest miękkie, możesz je najpierw rozpuścić, a po ostudzeniu dodać) i wlej wodę. Delikatnie wymieszaj łyżką albo szpatułką.
Wyłóż masę do foremki, wypełniając ją na ⅔ wysokości. Piecz około 15 minut w 175°C bez termoobiegu.