Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka przekładane kremem budyniowym. Oblane w białej czekoladzie. Ciasteczka niebiańskie kwiatuszki, czyli jak na kilka sekund przenieść się do nieba.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami. 2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. 3. Ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki. 4. Wałkujemy ciasto i szklanką wycinamy ciasteczka, w niektórych na środku wycinamy foremką kwiatuszka. Ciasteczek wycinamy do pary. Ciasto musi być troszkę grubsze. 5. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia. 6. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy na talerzyk. Ciasteczko z kwiatuszkiem zanurzamy w niej ale tylko jedną stronę. Ciasteczka odstawiamy do zastygnięcia. 7. Przygotowujemy krem. W połowie mleka rozpuszczamy budyń. 8. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. 9. Budyń zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę w proszku. Energicznie mieszamy, aż galaretka się rozpuści. 10. Krem odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. Jeszcze ciepły przekładamy do rękawa cukierniczego. 11. Na ciasteczko bez kwiatuszka wyciskamy krem, a następnie przykładamy ciasteczko z kwiatuszkiem. 12. Gotowe! Smacznego