Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze ciasteczka pieczone w Norwegii na Boże Narodzenie. Inna nazwa to Berlinerkranser która podobno świadczy o tym, że niemieccy imigranci przywieźli do Norwegii ten przepis. Kształtem mają imitować wieńce.
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Składniki
Do miski bić żółtko, dodać cukier i gotowane żółtko, dobrze rozetrzeć łyżką. Dodać cukier waniliowy, miękkie masło oraz mąkę, wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na 43 części. Z każdej z nich wałkować ok. 14 cm wałeczki, przełożyć je w połowie tworząc coś podobnego do nie zawiązanej pętelki.
Białko roztrzepać widelcem, każde ciastko nim posmarować, posypać cukrem perlistym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 17 minut.