Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka o wyrazistym smaku pomarańczy. Do poczęstunku karnawałowego idealne!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 45
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 189
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 269
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 147
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 45
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 189
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 269
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 147
Składniki
Margarynę ucieramy z jajkiem i cukrem. Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy i ścieramy na tarce skórkę, dodajemy ją do ciasta. Czekoladę łamiemy w kostkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czasem czekolada jest dość gęsta można wtedy dodać kilka łyżek mleka, łatwiej się rozpuści) lekko ją studzimy i dodajemy do ciasta. Miksujemy. Mąkę, proszek do pieczenia i sok dodajemy do ciasta, miksujemy. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto obficie posypujemy mąką pszenną i chwilę wyrabiamy jeszcze ciasto. Rozwałkowujemy na 4 mm i wykrawamy foremkami ciasteczka Układamy na foremce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Chłodne polewamy polewą i przekładamy nutellą.