Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka o wyrazistym smaku pomarańczy. Do poczęstunku karnawałowego idealne!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 52
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 24
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 17
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 16
Sernik z dodatkiem serka mascarpone - wyjątkowo delikatny, śmietankowy i krem...
Odsłon: 19
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 52
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 24
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 17
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 16
Sernik z dodatkiem serka mascarpone - wyjątkowo delikatny, śmietankowy i krem...
Odsłon: 19
Składniki
Margarynę ucieramy z jajkiem i cukrem. Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy i ścieramy na tarce skórkę, dodajemy ją do ciasta. Czekoladę łamiemy w kostkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czasem czekolada jest dość gęsta można wtedy dodać kilka łyżek mleka, łatwiej się rozpuści) lekko ją studzimy i dodajemy do ciasta. Miksujemy. Mąkę, proszek do pieczenia i sok dodajemy do ciasta, miksujemy. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto obficie posypujemy mąką pszenną i chwilę wyrabiamy jeszcze ciasto. Rozwałkowujemy na 4 mm i wykrawamy foremkami ciasteczka Układamy na foremce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Chłodne polewamy polewą i przekładamy nutellą.