Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, kruche, moje ulubione na przekąskę w pracy i w domu
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1017
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4792
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3303
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1017
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4792
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3303
Składniki
masło utrzeć, dodać resztę składników i zagnieść gładkie ciasto
odrywać po kawału i formować ciastka (podkówki, rogaliki), ewentualnie wycinać foremką
blachę wyłożyć papierem i ułożyć ciastka
piec w 200st.C około 10-15 minut
gotowe