Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5556
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9386
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 197
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5556
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9386
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 197
Składniki
Orzechy zmielić w blenderze , wysypać na stolnicę i wymieszać z mąką. Do mieszanki dajemy zimne masło oraz cukier i wszystko razem siekamy. Na koniec dodajemy kilka kropel olejku migdałowego oraz żółtko. Szybko zarabiamy ciasto, by pod wpływem ciepła rąk masło się nie topiło. Jak ciasto jest już dobrze wyrobione na gładko, owijamy w folię spożywcza i odstawiamy do schłodzenia na ok godzinę.
Po schłodzeniu ciasto wałkujemy na grubość ok 4 m, wycinamy dowolne kształty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 10 -12 min. Po całkowitym wystudzeniu ciasteczka dekorujemy cukrem pudrem, lukrem lub czekoladą.