Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka orzechowe przełożone dżemem morelowym, oblane czekoladą i posypane cukrowym konfetti.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3173
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29335
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 165
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18734
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3173
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29335
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 165
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18734
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 749
Składniki
Z mąki, cukru, orzechów, masła i jajka ugnieść ciasto. Włożyć je owinięte w folie na godzinę do lodówki.
Rozwałkować ciasto, wykroić z niego małe kółeczka( ja to robiłam literatką). Ułożyć ciasteczka na blasze, piec ok 10-15min w temp 200*C. Z ciasta wychodzi ok 60 ciasteczek.
Czekolady osobno rozpuścić (w kąpieli wodnej albo ostatecznie w mikrofali).
Jedno ciasteczka smarować wewnętrznie dżemem morelowym, drugie zewnętrznie czekoladą i złączyć obydwa itd. Ozdobić. Zostawić na kilka godzin żeby trochę zmiękły.