Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia w dosłownie 10 minut. Zastanawiające? Pewnie! a to wszystko dzięki sposobowi przygotowania - nie pieczemy ich w piekarniku a ''smażymy'' na patelni. Niewykonalne? Skądże!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44650
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182090
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44650
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182090
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Składniki
Jajko musimy rozbełtać widelcem albo trzepaczką razem z cukrem, następnie dodajemy olej i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z sodą i kakao - mieszamy. -> 2 minuty Orzeszki ziemne siekamy według uznania i dodajemy wraz z płatkami jaglanymi, mieszamy do uzyskania przedstawionej konsystencji. ->2 minuty
Ciastka smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, na niewielkim ogniu, aby zdążyły zmięknąć. W tym celu formujemy w dłoniach kuleczki i kładziemy na patelni a następnie rozpłaszczamy. Pamiętamy aby obsmażyć je również z drugiej strony, po 3 minuty z każdej strony. -> 6 minut