Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4806
Składniki
• 1/2 kostki miękkiego masła • ¾ szklanki brązowego cukry • duże kwaśne jabłko (utrzeć na tarce, małe otworki) Te składniki utrzeć lub zmiksować.
Następnie dodajemy: • dużą szklankę mąki orkiszowej lub innej, • 1 jajko, • 1/4 szklanki mleka, • płaska łyżeczka proszku do pieczenia, • łyżeczka cynamonu • cukier waniliowy • 2 szklanki płatków owsianych i około 1 szklanki dodatków (ja daję żurawinę, rodzynki, orzechy włoskie, płatki migdałowe, słonecznik) i taką masę gniotę ręką, czasem dodaję jeszcze ciut mleka i kładziemy płasko na papierze do pieczenia.
Piekarnik na 180 st i pieczemy ok 20 min, aż będą rumiane.