Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 663
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34662
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1007
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 663
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34662
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1007
Składniki
• 1/2 kostki miękkiego masła • ¾ szklanki brązowego cukry • duże kwaśne jabłko (utrzeć na tarce, małe otworki) Te składniki utrzeć lub zmiksować.
Następnie dodajemy: • dużą szklankę mąki orkiszowej lub innej, • 1 jajko, • 1/4 szklanki mleka, • płaska łyżeczka proszku do pieczenia, • łyżeczka cynamonu • cukier waniliowy • 2 szklanki płatków owsianych i około 1 szklanki dodatków (ja daję żurawinę, rodzynki, orzechy włoskie, płatki migdałowe, słonecznik) i taką masę gniotę ręką, czasem dodaję jeszcze ciut mleka i kładziemy płasko na papierze do pieczenia.
Piekarnik na 180 st i pieczemy ok 20 min, aż będą rumiane.