Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne , chrupie i aromatyczne ciasteczka .
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Składniki
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski i mieszamy łyżką lub ręką na jednolitą masę .
Gotowa masa jest dość gęsta i twarda . Z masy robimy kulki po około 30 gram spłaszczamy ręką na niektóre ciasteczka możemy dać kilka płatków migdałowych .
Gotowe ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 °C około 20 minut . Ciasteczka po upieczeniu przekładamy do góry dnem na sitku i studzimy .
Czekolady każdą z osobna i roztapiamy w mikrofali i polewamy ostudzone ciasteczka . Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia czekolady .
Z całego przepisu wychodzi około 17 ciasteczek ( po 30 g masy przed pieczeniem ) do ciasteczek można dodać rodzynki , orzechy i inne ulubione dodatki .