Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Składniki
W misce rozgnieść banany za pomocą widelca lub blendera. Następnie dodać płatki owsiane oraz pozostałe bakalie. ( Ciasteczka nie wychodzą dość słodkie, więc można dodatkowo dodać żurawinę, rodzynki lub inne kandyzowane owoce). Wszystko razem wymieszać a następnie dłońmi uformować ciasteczka. U mnie wyszło 14 sztuk. Uformowane ciasteczka wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu.