Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5353
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5353
Składniki
W misce rozgnieść banany za pomocą widelca lub blendera. Następnie dodać płatki owsiane oraz pozostałe bakalie. ( Ciasteczka nie wychodzą dość słodkie, więc można dodatkowo dodać żurawinę, rodzynki lub inne kandyzowane owoce). Wszystko razem wymieszać a następnie dłońmi uformować ciasteczka. U mnie wyszło 14 sztuk. Uformowane ciasteczka wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu.