Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do przygotowania pysznych i kruchych ciasteczek z płatkami owsianymi, dynią i nasionami chia. Ciasteczka nie zawierają jajek, dzięki czemu możemy przechowywać je ciut dłużej. Oczywiście do ciasteczek można dodać dowolne składniki - zaszalejcie więc i upieczcie swoją wersję już dziś! :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180◦C. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Dodajemy dynię, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz wodę. Zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układamy je na blasze piekarnika wyłożonej arkuszem papieru do pieczenia. Ciasteczka delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 20-25 minut. Studzimy i zajadamy - Smacznego! :-)