Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, zdrowe, niezbyt słodkie, chrupiące ciasteczka owsiane. zrobiłam dwie wersje - białe z rodzynkami i słonecznikiem oraz ciemne z kakao, czekoladą i i pikantnym akcentem - chili :-)
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1100
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6303
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 586
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1100
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6303
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 586
Składniki
Miekkie masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodać jajka i zmiksować do połączenia składników. Mąkę, sodę i sól przesiać, dodać do masy maślanej, zmiksować. Wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać (zrobiłam to ręką). Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać rodzynki i słonecznik, wymieszać. Do drugiej części dodać kakao i chili, dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę posiekaną w drobną kostkę, wymieszać. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 stopni 15-18 min. Smacznego :-)