Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, zdrowe, niezbyt słodkie, chrupiące ciasteczka owsiane. zrobiłam dwie wersje - białe z rodzynkami i słonecznikiem oraz ciemne z kakao, czekoladą i i pikantnym akcentem - chili :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8834
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8834
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Składniki
Miekkie masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodać jajka i zmiksować do połączenia składników. Mąkę, sodę i sól przesiać, dodać do masy maślanej, zmiksować. Wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać (zrobiłam to ręką). Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać rodzynki i słonecznik, wymieszać. Do drugiej części dodać kakao i chili, dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę posiekaną w drobną kostkę, wymieszać. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 stopni 15-18 min. Smacznego :-)