Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, zdrowe, niezbyt słodkie, chrupiące ciasteczka owsiane. zrobiłam dwie wersje - białe z rodzynkami i słonecznikiem oraz ciemne z kakao, czekoladą i i pikantnym akcentem - chili :-)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44646
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44646
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Składniki
Miekkie masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodać jajka i zmiksować do połączenia składników. Mąkę, sodę i sól przesiać, dodać do masy maślanej, zmiksować. Wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać (zrobiłam to ręką). Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać rodzynki i słonecznik, wymieszać. Do drugiej części dodać kakao i chili, dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę posiekaną w drobną kostkę, wymieszać. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 stopni 15-18 min. Smacznego :-)