Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, zdrowe, niezbyt słodkie, chrupiące ciasteczka owsiane. zrobiłam dwie wersje - białe z rodzynkami i słonecznikiem oraz ciemne z kakao, czekoladą i i pikantnym akcentem - chili :-)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Miekkie masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodać jajka i zmiksować do połączenia składników. Mąkę, sodę i sól przesiać, dodać do masy maślanej, zmiksować. Wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać (zrobiłam to ręką). Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać rodzynki i słonecznik, wymieszać. Do drugiej części dodać kakao i chili, dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę posiekaną w drobną kostkę, wymieszać. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 stopni 15-18 min. Smacznego :-)