Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie przekąski również mogą być zdrowe, oczywiście warto wspomnieć, że należy jeść je z umiarem. Do przygotowania tych ciasteczek, będziesz potrzebować jedynie kilku składników. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do drugiego śniadania lub popołudniowej kawy. Sprawdź, jak zrobić ciasteczka owsiane z miodem.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67344
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1818
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67344
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1818
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj miód, wsyp również cynamon, połącz wszystkie składniki, tak aby powstała gładka masa.
Dodaj płatki owsiane (możesz je uprzednio zmielić), proszek do pieczenia oraz posiekane orzechy, całość dokładnie wymieszaj.
Przygotuj blachę, wyłóż na niej papier do pieczenia. Łyżką lub rękami uformuj ciasteczka i rozłóż je w odstępach na blasze.
Piecz w 180 stopniach przez ok. 10 minut. Po upieczeniu wystudź. Gotowe, możesz się zajadać!