Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na jedno z moich ulubionych ciasteczek-ciasteczka owsiane. Są szybkie do zrobienia, i na pewno zasmakują małym i dużym.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22932
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 512
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22932
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 512
Składniki
Do miski dajemy płatki owsiane, słonecznik, orzechy, proszek do pieczenia, cukier, jajka, mąkę i wszystko mieszamy.W osobnej misce rozpuszczamy miód i masło, dodajemy do mieszaniny i mieszamy do połączenia i uzyskania ciasta.Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Następnie bierzemy troszkę ciasta i spłaszczamy w dłoniach formując okrągłe ciastko. Aby ciasto nie kleiło się do rąk polecam co chwilę moczyć je w wodzie.
Ciasteczka pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni (około 20-25 minut) Oczywiście wkładamy je do już nagrzanego piekarnika. Upieczone ciastka ściągamy z blachy i studzimy. One po upieczeniu są miękkie ale gdy wystygną twardnieją i są chrupiące.
Polecam gorąco, te ciasteczka to jedne z moich ulubionych, bardzo zachęcam do zrobienia :)