Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne ciasteczka owsiane, dodatek białej czekolady czyni je jeszcze bardziej niezwykłymi, serdecznie polecam :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Masło z cukrem rozpuszczamy w garnuszku i pozostawiamy do wystudzenia. Rodzynki sparzamy. Do wystudzonego masła z cukrem sypiemy stopniowo mąkę i mieszamy. Dodajemy też łyżeczkę sody oczyszczonej. Dodajemy łyżeczkę cynamonu i mieszamy. Dodajemy jajko i mieszamy. Dolewamy pół szklanki mleka i mieszamy. Dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy. Dosypujemy stopniowo półtorej szklanki płatków owsianych i mieszamy. Dodajemy sparzone rodzynki, mieszamy. Białą czekoladę drobno kroimy. Pokrojoną czekoladę dodajemy do ciasta, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżkami nakładamy porcje ciasta. Powstaną dwie blachy ciasteczek. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez 15-17 minut z termoobiegiem. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Studzimy na kratce. Smacznego :-)