Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka. Do popołudniowej kawki w babskim gronie doskonałe. Przepis Ewy Wachowicz
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1627
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 810
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1627
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 810
Składniki
Miękką margarynę miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, szczyptą soli i jajkiem. Łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi. Dodajemy żurawinę, orzechy lub migdały i kandyzowaną skórkę cytrynową lub pomarańczową. Wyrabiamy masę i chłodzimy w lodówce 10 minut. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego (lub większe - zależy jakie chcemy), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dłonią spłaszczamy. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.