Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka. Do popołudniowej kawki w babskim gronie doskonałe. Przepis Ewy Wachowicz
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Miękką margarynę miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, szczyptą soli i jajkiem. Łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi. Dodajemy żurawinę, orzechy lub migdały i kandyzowaną skórkę cytrynową lub pomarańczową. Wyrabiamy masę i chłodzimy w lodówce 10 minut. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego (lub większe - zależy jakie chcemy), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dłonią spłaszczamy. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.