Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Smaczne i dużo dużo lepsze zrobione samodzielnie niż kupione.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 122
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 96
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 122
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 96
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 228
Składniki
Masło rozpuszczamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miski dodajemy płatki owsiane, słonecznik, mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. Wszystko mieszamy następnie dodajemy jajka - mieszamy. Na końcu dodajemy masło i energicznie mieszamy aż uzyskamy lepką masę.
Ręce możemy moczyć w zimnej wodzie to ułatwi formowanie nam ciasteczek. Formujemy kulki wielkości kasztana a następnie je spłaszczamy w ręku i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut do czasu kiedy z wierzchu ciasteczka zaczynają się rumienić w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystygnięcia i zajadamy.