Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatkowi masła orzechowego i słonecznika, a dzięki sezamowi smakują trochę jak sezamki. Ciasteczka świetnie sprawdzą się w szkole, pracy czy na wycieczce.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 190
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 100
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 190
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 100
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotowanie ciasteczek jest bardzo łatwe. Łączymy wszystkie składniki: płatki owsiane, jajka, masło orzechowe, erytrol, słonecznik, sezam i sól. Dokładnie zagniatamy rękami, aż do połączenia składników. Ręce smarujemy olejem lub moczymy w wodzie i odrywamy po kawałku ciasta. Formujemy kulkę i lekko spłaszczamy. Tak uformowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut. Ciasteczka studzimy na kratce. Najlepsze są następnego dnia.