Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe z kawałkami gorzkiej czekolady. Ciasteczka świetnie dodają energii przed wyczerpującym treningiem, ale równie dobrze sprawdzą się jako energetyczna przekąska w ciągu dnia lub małe co nieco ;)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3270
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3270
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
Do miski dodajemy suche składniki: płatki owsiane, mąkę owsianą*, pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę, wiórki kokosowe, szczyptę soli oraz sodę oczyszczoną i wszystko dokładnie mieszamy. * Aby przygotować mąkę owsianą, należy płatki owsiane zmielić np. w młynku do kawy.
Masło rozpuszczamy i studzimy, a następnie dodajemy do niego 2 jajka, cukier trzcinowy i ziarenka wanilii. Wszystko dokładnie mieszamy.
Mokrą masę łączymy z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy całość za pomocą łyżki.
Z powstałej masy formujemy ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętając o zachowaniu odstępów, gdyż ciasteczka urosną.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 10 - 11 minut.
Po upieczeniu ciasteczka ostawiamy do ostygnięcia, aby odpowiednio stężały.
Życzę smacznego! :)