Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 540
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1932
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 142
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 540
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1932
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 142
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Miękkie masło wrzucić do miski, dodać cukier puder, wbić jajko, dodać cukier waniliowy i wszystko razem utrzeć mikserem. Mąkę kukurydzianą oraz pszenną wymieszać razem i przesiać przez sitko razem z sodą oczyszczoną i dodać do masy maślanej, następnie dodać sok z cytryny i razem wszystko zagnieść. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając miedzy nimi odstępy, ponieważ pieczarki w czasie pieczenia urosną. Szyjkę z butelki plastikowej z półlitrowego napoju zanurzyć w kakao a następnie wcisnąć w kulki ciasta, tak by powstały grzybki - pieczarki. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut