Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4215
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8717
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4215
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8717
Składniki
Miękkie masło wrzucić do miski, dodać cukier puder, wbić jajko, dodać cukier waniliowy i wszystko razem utrzeć mikserem. Mąkę kukurydzianą oraz pszenną wymieszać razem i przesiać przez sitko razem z sodą oczyszczoną i dodać do masy maślanej, następnie dodać sok z cytryny i razem wszystko zagnieść. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając miedzy nimi odstępy, ponieważ pieczarki w czasie pieczenia urosną. Szyjkę z butelki plastikowej z półlitrowego napoju zanurzyć w kakao a następnie wcisnąć w kulki ciasta, tak by powstały grzybki - pieczarki. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut