Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mąka, żółtka, margaryna........
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Składniki
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić cisto. Stolnice posypać mąką, rozwałkować ciasto. Wykrawać ciasteczka przy pomocy foremki do babeczek.
W środek nałożyć marmoladę i zwinąć na pół. Zlepić jak pierożki. Piec na złoty kolor.