Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z masą ze śmietaną i kolorową dekoracją w sam raz na Święta nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłych.
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 625
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 625
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe włożyć na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto i wycinać foremką kształt jajka ( użyłam foremki w kształcie jajka z ozdobną częścią). Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Masło utrzeć na przemian z cukrem pudrem i śmietaną. Należy zacząć dodawanie śmietany po trochu bo mała łatwo się warzy. Na koniec dodać sok z cytryny i alkohol. Ciastka przekładać masą. Wierzch z wzorkiem ozdobiłam lukrowymi kolorowymi pisakami.