Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z masą ze śmietaną i kolorową dekoracją w sam raz na Święta nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłych.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 301
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 290
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 301
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 290
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe włożyć na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto i wycinać foremką kształt jajka ( użyłam foremki w kształcie jajka z ozdobną częścią). Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Masło utrzeć na przemian z cukrem pudrem i śmietaną. Należy zacząć dodawanie śmietany po trochu bo mała łatwo się warzy. Na koniec dodać sok z cytryny i alkohol. Ciastka przekładać masą. Wierzch z wzorkiem ozdobiłam lukrowymi kolorowymi pisakami.