Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z masą ze śmietaną i kolorową dekoracją w sam raz na Święta nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłych.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe włożyć na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto i wycinać foremką kształt jajka ( użyłam foremki w kształcie jajka z ozdobną częścią). Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Masło utrzeć na przemian z cukrem pudrem i śmietaną. Należy zacząć dodawanie śmietany po trochu bo mała łatwo się warzy. Na koniec dodać sok z cytryny i alkohol. Ciastka przekładać masą. Wierzch z wzorkiem ozdobiłam lukrowymi kolorowymi pisakami.