Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciasteczka do kawy z ciasta francuskiego i powidłami śliwkowymi
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12719
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12719
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przekroić na dwa równe paski, posmarować powidłami śliwkowymi 2 łyżeczki na jeden pasek a następnie zwijać w rulon dociskając palcami
Zwinięte w rulon plastry ciasta pokroić na kwadracik po 2 cm posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem, można posypać cukrem lub posypką czekoladową. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 25 min