Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciasteczka do kawy z ciasta francuskiego i powidłami śliwkowymi
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 294
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 294
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przekroić na dwa równe paski, posmarować powidłami śliwkowymi 2 łyżeczki na jeden pasek a następnie zwijać w rulon dociskając palcami
Zwinięte w rulon plastry ciasta pokroić na kwadracik po 2 cm posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem, można posypać cukrem lub posypką czekoladową. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 25 min