Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasteczka idealne na Święta
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11101
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6362
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5413
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13340
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5098
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11101
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6362
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5413
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13340
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5098
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Chłodzić 2 godz. w lodówce. Rozwałkować ciasto na grubość ok 4 mm i wycinać kształty. Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z termoobiegiem około 10 min, aż do zarumienienia