Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie, najlepsze klasyczne kruche ciasteczka z babcinego zeszytu.
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Składniki
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą za pomocą miksera.
Gdy ciasto nabierze jednolitej, gładkiej konsystencji, zawijamy w folię i wkładamy na 2 godziny do lodówki. (schładzanie można pominąć, jak nie chcemy czekać)
Wychłodzone ciasto dzielimy na części.
I po kolei każdą część cienko rozwałkowujemy, a następnie wycinamy ciekawe kształty.
Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia brytfance.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15 minut. Zrumienione ciasteczka zdejmujemy z blaszki za pomocą łopatki i układamy na paterze w piękny , wysoki stos. Smacznego !!!