Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie, najlepsze klasyczne kruche ciasteczka z babcinego zeszytu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą za pomocą miksera.
Gdy ciasto nabierze jednolitej, gładkiej konsystencji, zawijamy w folię i wkładamy na 2 godziny do lodówki. (schładzanie można pominąć, jak nie chcemy czekać)
Wychłodzone ciasto dzielimy na części.
I po kolei każdą część cienko rozwałkowujemy, a następnie wycinamy ciekawe kształty.
Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia brytfance.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15 minut. Zrumienione ciasteczka zdejmujemy z blaszki za pomocą łopatki i układamy na paterze w piękny , wysoki stos. Smacznego !!!