Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka "Pychotki" robi się bardzo szybko, po upieczeniu znikają migiem. U mnie w domu nie wytrzymały nawet całego weekendu. Małe smakołyki są również doskonałym smakołykiem na piknik
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1032
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104857
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1032
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104857
Składniki
Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy. Do przesianych składników dodajemy miękkie masło oraz żółtka. Zagniatamy ciasto. Ciasto umieszczamy na dwie godziny w lodówce. Po dwóch godzinach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość około 10 mm. Wycinamy koła. Ciastka umieszczamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Ciastka smarujemy roztrzepanym białkiem. Ciasteczka posypujemy cukrem. Pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut(do zrumienienia). Studzimy.
Zapraszam na mój blog!