Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka "Pychotki" robi się bardzo szybko, po upieczeniu znikają migiem. U mnie w domu nie wytrzymały nawet całego weekendu. Małe smakołyki są również doskonałym smakołykiem na piknik
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11130
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3756
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11130
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3756
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Składniki
Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy. Do przesianych składników dodajemy miękkie masło oraz żółtka. Zagniatamy ciasto. Ciasto umieszczamy na dwie godziny w lodówce. Po dwóch godzinach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość około 10 mm. Wycinamy koła. Ciastka umieszczamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Ciastka smarujemy roztrzepanym białkiem. Ciasteczka posypujemy cukrem. Pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut(do zrumienienia). Studzimy.
Zapraszam na mój blog!