Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są banalnie proste w przygotowaniu - każda Pani Domu sobie z nimi poradzi ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4836
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5773
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7378
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4836
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5773
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7378
Składniki
Zimne masło zetrzeć na tarce. Dodać ser, mąkę odrobinę soli, jajko. Szybko zagnieść, ale nie wyrabiać! Nie przejmujecie się grudkami sera, czy masła. Schować najlepiej na całą noc do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Wałek również obtoczyć w mące. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać kwadraty. Każdy kawałek posmarować białkiem jaja i oprószyć cukrem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.