Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są banalnie proste w przygotowaniu - każda Pani Domu sobie z nimi poradzi ;)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6148
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1896
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6148
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1896
 
         
         
                Składniki
Zimne masło zetrzeć na tarce. Dodać ser, mąkę odrobinę soli, jajko. Szybko zagnieść, ale nie wyrabiać! Nie przejmujecie się grudkami sera, czy masła. Schować najlepiej na całą noc do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Wałek również obtoczyć w mące. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać kwadraty. Każdy kawałek posmarować białkiem jaja i oprószyć cukrem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.