Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są banalnie proste w przygotowaniu - każda Pani Domu sobie z nimi poradzi ;)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11032
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11032
Składniki
Zimne masło zetrzeć na tarce. Dodać ser, mąkę odrobinę soli, jajko. Szybko zagnieść, ale nie wyrabiać! Nie przejmujecie się grudkami sera, czy masła. Schować najlepiej na całą noc do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Wałek również obtoczyć w mące. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać kwadraty. Każdy kawałek posmarować białkiem jaja i oprószyć cukrem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.