Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie, mięciutkie ciasteczka. Przepis zaczerpnięty z internetu. Z porcji wychodzi ok. 35-40 szt.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12281
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1503
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 109
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12281
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1503
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 109
Składniki
Masło, cukier i ser utrzeć razem mikserem. Dodać jajko, aromat, sodę, proszek, sól, dalej razem ucierać. Na końcu dodać mąkę, razem wymieszać. Przełożyć ciasto na stolnicę i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Gdyby zbyt mocno się lepiło do rąk podsypywać jeszcze odrobiną mąki. Rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wykrawać foremkami. Wierzch posypać cukrem lub kolorową posypką. Piec 8-10 min w temp. 170st.