Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie, mięciutkie ciasteczka. Przepis zaczerpnięty z internetu. Z porcji wychodzi ok. 35-40 szt.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Masło, cukier i ser utrzeć razem mikserem. Dodać jajko, aromat, sodę, proszek, sól, dalej razem ucierać. Na końcu dodać mąkę, razem wymieszać. Przełożyć ciasto na stolnicę i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Gdyby zbyt mocno się lepiło do rąk podsypywać jeszcze odrobiną mąki. Rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wykrawać foremkami. Wierzch posypać cukrem lub kolorową posypką. Piec 8-10 min w temp. 170st.