Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego z masa serowa i konfiturami wisniowymi. Z podanej ilosci wychodzi 10 ciasteczek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200° C. Wymieszac ser, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny i cukier, az powstanie gladka masa. Pokroic plat ciasta francuskiego na 10 kwadratów i ulozyc je na blasze wylozonej papierem do pieczenia lub silikonowa wkladka. Naciac linie wokól krawedzi ciasta - około 1 cm od krawedzi, uwazajac aby calkiem nie przeciac ciasta. Nakluc kilka malych otworów na srodku kazdego kawalka, posmarowac go czubata lyzeczka twarogu i wygladzic az do krawedzi. Na wierzch polozyc 1 lyzke nadzienia z wisni. Ubic jajko w malej miseczce i posmarowac nim krawedzie ciastek, a nastepnie posypac je cukrem trzcinowym. Piec 12-15 minut, az uzyskaja zloty kolor.
Po wyjeciu z piekarnika pozostawic na kilka minut do ostygniecia, a następnie posypac wierzch skórka z cytryny. Podawac na ciepło lub na zimno.