Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka robimy w 10-15 minut i pieczemy kolejne 15-20 minut. Idealne na przyjęcia, w podróż, do pracy i szkoły. Dla wszystkich kochających sezam.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 866
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 866
Składniki
Porcja na 22 ciasteczka. Sezam mielimy w młynku do kawy do momentu aż zacznie się lekko kleić. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto, na początek dodajemy 2 łyżki wody, potem ewentualnie dolewamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy je. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciastka i przygniatamy ozdobnym stemplem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 15 -20 minut.