Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka robimy w 10-15 minut i pieczemy kolejne 15-20 minut. Idealne na przyjęcia, w podróż, do pracy i szkoły. Dla wszystkich kochających sezam.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Składniki
Porcja na 22 ciasteczka. Sezam mielimy w młynku do kawy do momentu aż zacznie się lekko kleić. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto, na początek dodajemy 2 łyżki wody, potem ewentualnie dolewamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy je. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciastka i przygniatamy ozdobnym stemplem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 15 -20 minut.