Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki , sera i miękkiej margaryny. Ciasto zawinąć w folie (lub w woreczek) i dać do lodówki na co najmniej 1 godzinę, ale można zostawić na noc. Wałkujemy ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinamy ciasteczka i maczamy bardziej wilgotną stroną w cukrze. Ciasteczka układamy cukrem do góry. Pieczemy w temperaturze 175 stopni około 16 minut.