Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutkie w przygotowaniu ciasteczka z twarogiem. Wykonacie je z 7 prostych składników. Idealny dodatek do filiżanki kawy lub kubka z gorącą herbatą. Długo zachowują swoją świeżość.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół).
Białko oddziel od żółtka.
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj żółtko, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, śmietanę i miękkie masło. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Stolnicę oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Za pomocą szklanki wytnij okrągłe ciasteczka.
Białko roztrzep widelcem. Ciasteczka posmaruj białkiem, posyp cukrem. Następnie każde ciasteczko złóż na pół i jeszcze raz na pół.
Ciasteczka twarogowe ułóż na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 15 minut - do zarumienienia.