Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutkie w przygotowaniu ciasteczka z twarogiem. Wykonacie je z 7 prostych składników. Idealny dodatek do filiżanki kawy lub kubka z gorącą herbatą. Długo zachowują swoją świeżość.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół).
Białko oddziel od żółtka.
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj żółtko, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, śmietanę i miękkie masło. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Stolnicę oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Za pomocą szklanki wytnij okrągłe ciasteczka.
Białko roztrzep widelcem. Ciasteczka posmaruj białkiem, posyp cukrem. Następnie każde ciasteczko złóż na pół i jeszcze raz na pół.
Ciasteczka twarogowe ułóż na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 15 minut - do zarumienienia.