Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutkie w przygotowaniu ciasteczka z twarogiem. Wykonacie je z 7 prostych składników. Idealny dodatek do filiżanki kawy lub kubka z gorącą herbatą. Długo zachowują swoją świeżość.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół).
Białko oddziel od żółtka.
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj żółtko, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, śmietanę i miękkie masło. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Stolnicę oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Za pomocą szklanki wytnij okrągłe ciasteczka.
Białko roztrzep widelcem. Ciasteczka posmaruj białkiem, posyp cukrem. Następnie każde ciasteczko złóż na pół i jeszcze raz na pół.
Ciasteczka twarogowe ułóż na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 15 minut - do zarumienienia.