Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z czekoladą przygotujesz błyskawicznie z prostych i ogólnodostępnych składników. Wychodzą niezwykle kruche, dlatego idealnie nadają się do chrupania wraz z kawą lub ulubioną herbatą. Ciasteczka zrobisz jeszcze szybciej, jeśli do ich przygotowania użyjesz robota kuchennego.
Robot kuchenny
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26733
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 355
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26733
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 355
Składniki
Do misy robota wrzuć masło podzielone na mniejsze części, wsyp cukier i całość zmiksuj.
Gdy składniki się połączą dodaj jajko i pastę waniliową, ponownie zmiksuj.
Następnie wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i zagnieć ciasto w kulę.
Odrywaj części ciasta. Z każdej z nich zrób kulkę o wielkości orzecha włoskiego. Wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz za pomocą łyżki.
Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut.