Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z czekoladą przygotujesz błyskawicznie z prostych i ogólnodostępnych składników. Wychodzą niezwykle kruche, dlatego idealnie nadają się do chrupania wraz z kawą lub ulubioną herbatą. Ciasteczka zrobisz jeszcze szybciej, jeśli do ich przygotowania użyjesz robota kuchennego.
Robot kuchenny
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 23
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 108
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 104
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 23
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 108
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 104
Składniki
Do misy robota wrzuć masło podzielone na mniejsze części, wsyp cukier i całość zmiksuj.
Gdy składniki się połączą dodaj jajko i pastę waniliową, ponownie zmiksuj.
Następnie wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i zagnieć ciasto w kulę.
Odrywaj części ciasta. Z każdej z nich zrób kulkę o wielkości orzecha włoskiego. Wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz za pomocą łyżki.
Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut.