Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z czekoladą przygotujesz błyskawicznie z prostych i ogólnodostępnych składników. Wychodzą niezwykle kruche, dlatego idealnie nadają się do chrupania wraz z kawą lub ulubioną herbatą. Ciasteczka zrobisz jeszcze szybciej, jeśli do ich przygotowania użyjesz robota kuchennego.
Robot kuchenny
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4547
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34320
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2031
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113720
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4547
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34320
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2031
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113720
Składniki
Do misy robota wrzuć masło podzielone na mniejsze części, wsyp cukier i całość zmiksuj.
Gdy składniki się połączą dodaj jajko i pastę waniliową, ponownie zmiksuj.
Następnie wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i zagnieć ciasto w kulę.
Odrywaj części ciasta. Z każdej z nich zrób kulkę o wielkości orzecha włoskiego. Wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz za pomocą łyżki.
Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut.