Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie, z delikatną bezą... Ciasteczka warszawskie.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4218
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8725
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4218
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8725
Składniki
Wszystkie składniki przeznaczone na ciasto zagniatamy na stolnicy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kieliszkiem kółka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Białko miksujemy z cukrem pudrem, do momentu połączenia się składników. Pędzelkiem rozsmarować nie grubą warstwę na każdym kółku. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka przekładamy dżemem/powidłem i sklejamy po dwa. Boki również posmarować i obtaczać w wiórkach kokosowych.