Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie, z delikatną bezą... Ciasteczka warszawskie.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 398
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 305
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 428
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 398
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 305
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 428
Składniki
Wszystkie składniki przeznaczone na ciasto zagniatamy na stolnicy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kieliszkiem kółka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Białko miksujemy z cukrem pudrem, do momentu połączenia się składników. Pędzelkiem rozsmarować nie grubą warstwę na każdym kółku. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka przekładamy dżemem/powidłem i sklejamy po dwa. Boki również posmarować i obtaczać w wiórkach kokosowych.