Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie, z delikatną bezą... Ciasteczka warszawskie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6152
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1898
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6152
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1898
 
         
         
                Składniki
Wszystkie składniki przeznaczone na ciasto zagniatamy na stolnicy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kieliszkiem kółka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Białko miksujemy z cukrem pudrem, do momentu połączenia się składników. Pędzelkiem rozsmarować nie grubą warstwę na każdym kółku. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka przekładamy dżemem/powidłem i sklejamy po dwa. Boki również posmarować i obtaczać w wiórkach kokosowych.